Kamp Stara Planina

Planinarski dom Dojkinci jedan je od najmodernijih i potpuno opremljenih planinarskih domova u Srbiji. Nalazi se u selu Dojkinci na 40 km od Pirota u nedrima Stare Planine. Objekat je smešten u predivnom ambijentu pored male, planinske, Dojkinačke reke na 900 metara nadmorske visine i povezan je asfaltnim putem sa Pirotom. Potpuno je opremljen neophodnom opremom i elementima za izvođenje nastave u prirodi. Kapacitet objekta je 60 ležaja. Smeštaj dece je u višekrevetnim sobama sa spratnim ležajevima i etažnim sanitarnim čvorovima, a smeštaj učitelja je u dvokrevetnim apartmanima. Objekat poseduje modernu kuhinju kao i trpezariju koja služi i kao sala za večernje aktivnosti. U dvorištu objekta su ljuljaške, klackalice, teren za fudbal, amfiteatar i drugi zabavni sadržaji prilagođeni uzrastu dece. U blizini objekta nalazi se jedan od najlepših vodopada u Srbiji, vodopad Tupavica.

CENA ARANŽMANA:
17,400 dinara

Iznos od 6,000din uplatiti nakon prijave na račun Udruženja, dok je potrebno ceo iznos isplatiti dve nedelje pre termina za koji ste se prijavili.
ARANŽMAN OBUHVATA:

1.Četiri puna pansiona (pet dana) na bazi tri obroka+užina (početna usluga je ručak *zaključna usluga doručak),
2.Prevoz modernim turističkim autobusom od Pirota do planinarskog doma u Dojkincima,
3. Zdravstvenu zaštitu dece u toku trajanja aranžmana i boravišna taksa,
4. Profesore/animatore  za rad sa decom u toku trajanja aranžmana,
5. Lekar
6. Dva kuvara
7. Osiguranje učenika od posledica nesrećnog slučaja u toku trajanja aranžmana.
8. Majica za dete sa logom Udruženja

Struktura smeštaja u objektu:

  • prizemlje 1/13 soba sa  TWC  (spavaona sa 13 ležaja, posebno muški posebno ženski toalet sa kupatilom),
  • trpezarija sa 54 mesta
  • I sprat 1/10 soba ( spavaona sa 10 ležaja), 2/15 soba (dve spavaone sa 15 ležaja) sa zajedničkim TWC (posebno muški posebno ženski toalet sa kupatilom) za sve tri spavaone
  • 2/2 sobe francuski ležaj sa TWC
Termini

I smena: 26-30. april 2022.godine

II smena: 22-26. jun 2022. godine

III smena: 27. jun – 1. jul 2022. godine

 Napomena: Aranžman je ograničen na 50 učenika i odnosi se na uzrast  I-IV razreda osnovne škole.

ARANŽMAN OBUHVATA:

U sklopu kampa postoje sređeni tereni i igrališta za decu: klackalice, ljuljaške, tobogani, teren za fudbal i hokej na travi.

Pravljenje skrovišta, orijentiring, podizanje šatora, paljenje logorske vatre, prikupljanje biljaka za herbarijum, potraga za skrivenim blagom, razne radionice… su neke od planiranih aktivnosti.

Planirana je šetnja do vodopada Tupavica, obilazak Rosomačkih lonaca i poseta nekom od seoskih domaćinstva i farmi “Eva.”

U večernjim satima su planirane pidžama žurke, maskenbal, gledanje crtanih filmova i igranje predstava.

VIZITOR CENTAR: Po dolasku a pre odlaska u kamp, planirana je poseta VIZITOR centru na staroj planini. Peseta se odnosi na predavanje upravnika Stare planine gospodina Darka Đorđevića i upoznavanja dece sa biljnim i životinjskim svetom koji se nalaze i pod zaštitom su parka prirode. Deca mogu videti preparirane životinje, inskete kao i herbarijume svih biljaka.

ROSOMAČKI LONCI i farma EVA:

Odlazak autobusom do Rosomačkih lonaca koja se nalaze u selu Slavinja. Do jedinstvnog kanjona dolazi se pešačenjem od centra sela. Staza je obeležena i uređena. Kanjon je nastao intenzivnim usecanjem vodenog toka u stensku masu Stare planine.

Farma Eva nalazi se na obroncima Stare planine u selu Visočka Ržana. Planiran je obilazak farme koja broji preko 2000 ovaca i 500 koza (vrsta alpinke). Deca mogu videti konje, ponije, upoznati se sa procesom dobijanja mlečnih proizvoda i mogu konzumirati proizvode (ovčiji i kozji sir, kiselo mleko).

NAČIN PRIJAVE ZA SPORTSKI KAMP:

Prijava se vrši isključivo elektronskim putem sajta www.supobednik.com u delu KAMPOVI (PRIJAVA).