O udruženju

Sportsko udruženje „POBEDNIK“ osnovano je 2010. godine kako bi najmlađima (deci 4-11 godina) omogućio pre svega zdravo, zanimljivo i kroz igru fizički i intelektualno bogato odrastanje.

Smisao Male škole sporta zasniva se na razvoju motoričkih sposobnosti i motoričke obrazovanosti, poboljšanju opšteg zdravlja dece, stvaranju zdravih životnih navika i odnosa prema spoljnom svetu.

Specijalnost sportskog udruženja „POBEDNIK“ je rad sa decom predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, a upravo je to period koji je jedan od rizičnijih za nastanak telesnih deformiteta, ali i period u kome se motoričke i druge sposobnosti mogu najviše razviti.

Da bi dete pravilno razvilo telo, razvilo svoje motoričke sposobnosti, da bi se motorički obrazovalo, uspelo u sportu – neophodno je da se do desete godine razvija kroz bazične sportove i ovakav sveobuhvatan vid sportskog obrazovanja.

Takođe, Sportsko udruženje „POBEDNIK“ od 2015. godine do danas organizuje odlazak na letnji kamp u Grčkoj za decu uzrasta 10-17 godina. Cilj kampa je da se deca socijalizuju sa svojim vršnjacima iz Rusije, Ukrajine, Rumunije, Grčke, Makedonije i Srbije, usavrše svoj engleski jezik i provedu nezaboravno letovanje sa nama. Boravkom u kampu deca uče da brinu o sebi, osamostaljuju se i više veruju u svoje sposobnosti. Kao osnovno sredstvo u cilju socijalizacije i prevazilaženje svih razlika a u cilju lepog provoda, koristimo bogat sportski program.

Cilj

CILJ Sportskog udruženja ”POBEDNIK” je da se što većem broju dece uzrasta 4-11 godina omogući pozitivan i višestrani razvoj psihofizičkih sposobnosti i osobina primenom što različitijeg sadržaja (u igri i sportu), kao i:

▪ Prevencija od deformiteta kičme, nogu i stopala
▪ Unapređenje zdravlja dece
▪ Razvoj motoričkih sposobnosti
▪ Razvoj intelektualnih sposobnosti
▪ Selekcija dece u sportske klubove
▪ Otkrivanje, vođenje i praćenje talentovane dece
▪ Sociološki razvoj dece
▪ Poboljšanje emotivnog i psihološkog stanja dece
▪ Stvaranje punovredne, sposobne, zdrave ličnosti deteta
▪ Unapređenje pedagoškog rada sa decom
▪ Usavršavanje i edukacija kadrova u radu sa decom

U Maloj školi sporta se takođe razvija i želja za saznanjem, za stalnim učenjem novog, što treba da je jedna od najvažnijih karakteristika savremenog čoveka.

Sve se to prenosi i u svakodnevni život i aktivnosti kod kuće, u školi i na ulici, što značajno utiče na njihovo cjelokupno motoričko ponašanje i formiranje bolje strukture ličnosti deteta, a kasnije i odraslog čoveka.